Dødsstraf dødsgangen henrettelser i Texas USA

Bekæmp
dødsstraffen
i USA
http://pip.dknet.dk/~pip1019/dp

Rapport om de fladpandede

Af chefredaktør Aage Lundgaard
Leder i Århus Stiftstidende 05.01.97


NEJ! råber eksperterne i panik, for nu vil regeringen handle i stedet for at nedsætte dybsindige ekspertudvalg, der kan fastslå, at voldsmænd er et resultat af det kyniske, kolde samfund og dets fedtede skatteydere.

NEJ! belærer eksperterne med tålmodigt tilbageholdt harme. Volden er ikke stigende - den er faldende! Statistikken viser, at der i Danmark til og med November 1996 kun var anmeldt 7.800 tilfælde af vold mod 8.621 i hele kalenderåret 1995.
Enhver idiot kan regne ud, at det er et afgørende fald!

NEJ! afviser eksperterne med en hovedrysten over menigmands hævntørst. Det hjælper ikke at give voldsmændene længere straf! Den logiske slutning, at forbrydere, der er buret inde, i hvert fald ikke laver ulykker så længe, er primitiv og barbarisk. Der kommer intet godt ud af fængsler!

NEJ! docerer eksperterne med kendermine - de unge forbrydere tænker ikke, før de handler! Det er netop derfor, at knivbevæbnede voldsmænd, der ikke kan tænke, er lovligt undskyldt. De fleste har haft en ulykkelig barndom, de har intet "netværk" og mangler faderfigur, modervarme og sympati fra en fjendtlig omverden, der ikke kan lide deres opførsel. (Er voldsmændene fra udlandet, er danskernes antipati "racisme").

NEJ! anklager eksperterne forarget. Der bruges ikke nok "ressourcer" på den socialpædagogiske indsats, som er meget dyr og kræver mange eksperter, men som der slet ikke er nok af i det her samfund! Egoisme og eksamensræs har afløst den frie, motiverende folkeskole fra 70'erne og 80'erne, der med klatmaleri og guitarklemt i stedet for regning og læsning skulle skabe harmoniske, musiske børn. Vi er også ved at mangle den demokratiske humanisme, der ellers i så lang tid har taget imod alverdens mennesker uden at stille modkrav.

NEJ! messer eksperterne med lommefilosofisk patos. Det er "vores allesammens ansvar", at nogle unge ikke "fungerer"! Hvad De personligt kunne have gjort? Betalt noget mere i skat, så vi kunne få en socialpædagogisk forsvarlig indsats!

NEJ! hvisler eksperterne vredt. Der er ingen grund til at være overbekymret! Den voldsomme debat skyldes primært gamle, nervøse damer, desuden kyniske aviser, der vil sælge i stedet for at sige ja til en rimelig statssty.... støtte, og endelig visse "populistiske" politikere, der af og til lytter til befolkningen i stedet for som normalt til eksperterne.

NEJ! gnækker eksperterne med en rå latter. Nu har Dronningen, Poul Nyrup Rasmussen og Frank Jensen dummet sig og vovet at fremsætte meninger uden at "handle dem af" med Bjørn Elmquist! Godt, at den parlamentariske elite fra Enhedslisten kan sætte dem på plads som "fladpandede". Har Dronningen fået storhedsvanvid, så hun tror, hun er en Elmquist?

NEJ! affejer eksperterne fornærmet. Nu snakker vi vold og kun vold. Lad nu være med at indblande narkokriminalitet, rocker-raket-krig, tyverier, røverier, indbrud og alle mulige andre usaglige ting, der i øvrigt også kun kan løses med en kraftig socialpædagogisk indsats på et meget, meget tidligt tidspunkt i børnenes liv. Ganske vist er der en stor stigning i en række af disse forbrydelser, men statistikken er meget upræcis, og den kan man slet ikke regne med. Anmeldelse om angreb på privatbolig med panserværnsraketter er jo ikke ensbetydende med, at der rent faktisk har fundet en ulovlighed sted.

NEJ, NEJ OG ATTER NEJ! konkluderer eksperterne. Den debat kan vi ikke bruge til noget som helst! Lad nu de radikale, SF og Enhedslisten igen sørge for, at vi koncentrerer os om forbrydernes ve og vel i stedet for om ofrenes. Det er der fremtid i - det skaber beskæftigelse, i hvert fald i ekspert-branchen.
Nyrup skal vi nok få banket på plads. Så mangler vi kun de virkelig fladpandede: Dronningen, medierne og befolkningen.
AaL.

Se også min kommentar til denne leder